Jak si doma vyrobit bylinkový ocet nebo olej | recept
Příprava ochucených olejů a octů je velice snadná a výsledek je delikátní. Nemusíte si je kupovat, použijete běžně dostupné bylinky ze zahrádky nebo volné přírody, ušetříte a ještě se příjemně zabavíte aranžováním. Oleje a octy se používají na saláty, k rybě, při grilování a třezalkový olej např. na popáleniny od slunce. V hezké láhvi je můžete i darovat jako jedlý dárek nebo kuchyňskou dekoraci. Používáme jablečný nebo vinný ocet. Podle některých zdrojů má jablečný ocet příznivější složení než vinný. Je jen na vás, kterému dáte přednost.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Dobré odpoledne, děkuji za podnětnou připomínku. A víte, že když se nad tím zamyslím, tak vlastně nevím proč? Tak jsem se to naučila a až Váš dotaz mě přiměl k zamyšlení proč ocet vařit. Máte pravdu, že je to asi zbytečné, ocet se nekazí a není třeba převařit. Stačilo by ho jen zahřát, v teplém roztoku se lépe rozvine chuť a vůně přísad.
Pekny den 😊 Prosim preco treba pri priprave bylinneho octu nechat zvoleny napr. jablcny ocot zovriet a varit jednu minutu? Varom sa znicia niektore jeho blahodarne ucinky 🙏 Dakujem za objasnenie.