Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit trhanec | recept

Jak připravit trhanec | recept

Jak připravit trhanec | recept. Trhanec je nadýchaný pokrm podobný palačince. Jak už název napovídá, trhanec je roztrhaný na kousky. Je velmi lehký na přípravu a jeho chuť je úžasná. Udělejte si doma trhanec podle mého prověřeného receptu.

Co je potřeba

Suroviny

• 100 g hladké mouky
• 60 ml smetany
• 120 ml mléka
• 3 vejce
• sáček vanilkového cukru
• špetka soli
• lžíce krupicového cukru
• 1 nebo 2 lžíce na smažení
• 50 g rozinek
• 50 ml rumu

1

Rozinky vložte do misky a zalijte rumem, nechte je nasáknout asi půl hodiny.

2

Pomocí metličky vymíchejte hladké těsto na trhanec z mouky, mléka, smetany, žloutků a špetky soli. Těsto na trhanec pak dejte tak na půl hodiny odležet do lednice.

3

Bílky ušlehejte a přidejte oba cukry. Vytvořený sníh zapracujte do těstíčka a ještě přidejte rozinky.

4

Na pánvi rozehřejte máslo a opékejte těsto na trhanec jako klasické palačinky. Vždy z obou stran. Na pánvi ho roztrhejte a poté trhanec servírujte např. s cukrem či horkým ovocem. Dobrou chuť!

Autor: prochjanka
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.