Jak připravit tradiční vídeňský bramborový salát | recept
Tradiční vídeňský bramborový salát | recept. Vídeňský bramborový salát se vám bude zdát na první pohled velmi chudý. Skládá se jen z brambor, cibule a zálivky. Nenechte se odradit prvním dojmem. Salát je lehoučký a velmi chutný. Vídeňský bramborový salát se často podává teplý s telecím řízkem. Velmi dobře chutná i za studena. Salát podáváme jako přílohu nebo samostatný pokrm s plátky vařených vajec.
Co je potřeba
- 600 g brambor
- 250 ml hovězího vývaru
- 3 polévkové lžíce 8% octa
- 6 polévkových lžic oleje
- 1/2 kávové lžičky estragonové hořčice
- sůl
- mletý pepř
- trochu cukru
- cibule
Uvaříme brambory ve slupce. Je velmi důležité vařit správné brambory tzv. salátové. Brambory se nesmějí rozpadat, plátky musejí zůstat celé. Uvařené brambory se ještě horké oloupají a nakrájejí na plátky. Plátky se dobře krájejí pomocí kráječe na vajíčka, ale jde to i nožem. Zalijeme svařenou zálivkou a miskou potřeseme. Zálivka se po chvilce do horkých brambor vsákne.
Tipy
Vyzkoušejte si připravit také vynikající francouzský bramborový salát, který se skvěle hodí na obložené chlebíčky, vejce nebo jako samostatný pokrm s paprikou. Recept naleznete zde: Jak připravit Francouzský bramborový salát | recept
Diskuze k článku