Jak připravit sushi v tempuře | recept
Jak připravit sushi v tempuře | recept. Tempura je těstíčko užívané v japonské národní kuchyni, například při přípravě sushi, které je vyrobené ze studené vody a pšeničné mouky tempurako. Pšeničnou mouku tempurako lze zakoupit ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami. Popíšeme si zjednodušenou podobu poměrně náročného receptu na přípravu tempury pro vaše sushi v domácích podmínkách. Není však nad hotový produkt přímo z japonské kuchyně, například když si objednáte nějaký sushi set.
Co je potřeba
mrkev
bílá ředkev
paprika
kadeřavá petrželka
houby šítake
tempurako
rýže
Nejprve si připravíme houby, pro tento recept použijeme hlavičky hub, nožičky můžeme využít v kuchyni jiným způsobem. Houby je vhodné den předem naložit do směsi 1/2 šálku sojové omáčky, 1 šálek bílého vína, 2 lžíce cukru a 1/2 lžičky soli. Mrkev, ředkev a papriku nakrájíme na menší kousky. Petrželku rozdělíme na snítky.
Připravené kousíčky obalíme těstíčkem z tempurako. Poté je položíme do rozpáleného oleje v hluboké pánvi, smažíme, abychom získali zlatavou krustičku. Houby smažíme trošku déle než třeba ředkev. Zbavíme přebytečného oleje.
Rýži uvaříme, ideální je rýže určená k přípravě sushi. Podáváme k tempuře, každý kousek namáčíme v sójové omáčce, sladkém bílém vínu, cukru a soli.
Diskuze k článku