Jak připravit sushi v tempuře | recept
Jak připravit sushi v tempuře | recept. Tempura je těstíčko užívané v japonské národní kuchyni, například při přípravě sushi, které je vyrobené ze studené vody a pšeničné mouky tempurako. Pšeničnou mouku tempurako lze zakoupit ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami. Popíšeme si zjednodušenou podobu poměrně náročného receptu na přípravu tempury pro vaše sushi v domácích podmínkách. Není však nad hotový produkt přímo z japonské kuchyně, například když si objednáte nějaký sushi set.
Co je potřeba
mrkev
bílá ředkev
paprika
kadeřavá petrželka
houby šítake
tempurako
rýže
Krok 1
Nejprve si připravíme houby, pro tento recept použijeme hlavičky hub, nožičky můžeme využít v kuchyni jiným způsobem. Houby je vhodné den předem naložit do směsi 1/2 šálku sojové omáčky, 1 šálek bílého vína, 2 lžíce cukru a 1/2 lžičky soli. Mrkev, ředkev a papriku nakrájíme na menší kousky. Petrželku rozdělíme na snítky.
Krok 2
Připravené kousíčky obalíme těstíčkem z tempurako. Poté je položíme do rozpáleného oleje v hluboké pánvi, smažíme, abychom získali zlatavou krustičku. Houby smažíme trošku déle než třeba ředkev. Zbavíme přebytečného oleje.
Krok 3
Rýži uvaříme, ideální je rýže určená k přípravě sushi. Podáváme k tempuře, každý kousek namáčíme v sójové omáčce, sladkém bílém vínu, cukru a soli.