Jak připravit smažené rybí filé s černými houbami | recept
Smažené rybí filé s černými houbami | recept. Recept je volně inspirován čínskou kuchyní. Mezi ingrediencemi jsou černé houby, které jsou v čínské kuchyni velmi oblíbené. Dostanou se sušené koupit v obchodech. Snadno si ji ale můžete přinést z vycházky v přírodě. Houba se jmenuje Boltcovitka bezová (Jidášovo ucho) a je častá na dřevě černého bezu. Roste celoročně. Houba má léčivé účinky a snadno se suší, můžete ji mít v zásobě. Sušené houbičky musíte před použitím několik hodin máčet ve vodě. Nabobtnají a budou vypadat jako čerstvé. Na doprovodné fotografii je také původně sušená.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit vepřové nudličky s květákem po čínsku | recept
Vepřové nudličky s květákem po čínsku | recept. Pokrmy připravované s malým množstvím masa a zeleninou jsou u nás doma velmi oblíbené. Někdy v sedmdes…
Jak na kuřecí mletou směs s „asijskou“ chutí a vůní | recept
Ať sebevíc netradiční a exotické, ovšem zaručeně působivé. Tradiční asijské spojení pikantních a jemných chutí i vůní zapůsobí i v této kuřecí ml…
Jak zapéct lilky naplněné zeleninovou Tahini směsí | bezmasý recept
Snadno připravený a rovněž tak snadno stravitelný pokrm z jemného lilku, který se za přispění výrazně ochucené zeleninové Tahini směsi v náp…
Jak ve stylu Caprese připravit plněné šťavnaté cukety
Jemné cukety upravené v italském duchu Caprese stylu, tedy ve spojení pesta, rajčat a mozzarelly, jsou po naplnění touto stylovou trojicí nesmírn…
Jak v jednom hrnci z brambor a lilku uvařit vegetariánské indické kari
Jako většina indických pokrmů je i toto vegetariánské indické kari rychlé, nenáročné a v jednom hrnci uvařené. V tomto případě se v jednom h…