Jak připravit pomazánku z černé ředkve | recept
Pomazánka z černé ředkve | recept. Černá ředkev je mimořádně zdravá zelenina, kterou můžete zakoupit v některých supermarketech, farmářských obchodech nebo si ji můžete vypěstovat na zahrádce. Tento druh ředkve je velmi vhodný pro skladování, můžete tak doplňovat vitamíny a další cenné látky v průběhu celé zimy. V našem článku Vám představíme recept na velmi zdravou, rychlou a jednoduchou pomazánku z černé ředkve.
Co je potřeba
- 1 větší černá ředkev
- 1 vanička měkkého tvarohu
- 1 lžíce lněného oleje
- Sůl, pepř, čerstvé bylinky (např. petrželka či pažitka)
Černá ředkev je zdrojem vitamínů skupiny B, vitamínů C a E, draslíku, vápníku, železa, síry a hořčíku.
Černá ředkev zlepšuje koncentraci, posiluje imunitu, má antibakteriální, antivirové a protiplísňové účinky, příznivě působí na stav jater a střev, napomáhá trávení, bojuje s nachlazením a kašlem.
Lněný olej pak pomazánce dodá mimo jiné omega-3 mastné kyseliny, které jsou nezbytné pro správné fungování našeho organismu.
Tipy
- Do pomazánky můžete přidat také pokrájené listy čerstvého špenátu.
- Listy všech druhů ředkviček obsahují velké množství cenných látek, pokud tedy máte ředkvičky v bio kvalitě nebo z Vaší zahrádky, přidejte jejich listy do pomazánky nebo zeleninového salátu.
Diskuze k článku