Jak připravit mořskou štiku po námořnicku | recept
Mořská štika po námořnicku | recept. Vzhledem k vysokému obsahu plnohodnotných bílkovin, vitaminu A a B, vitaminu D (v tučnějších rybách) a množství nerostných látek je konzumace ryb zdraví velmi prospěšná. Rybí maso neobsahuje puriny, bez obav ho mohou zařadit do jídelníčku osoby trpící dnou. Mořské ryby na rozdíl od sladkovodních obsahují jód, který je důležitým stopovým prvkem pro správný vývoj organismu. Je tak důležitý, že má dokonce svůj den v kalendáři. 6. březen je mezinárodní den jódu. Níže popsaným způsobem si můžete připravit jakoukoli rybu, mořskou i sladkovodní.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct rybu s jogurtem | recept
Jak upéct rybu s jogurtem | recept. Ryby by se měly na našem stole objevovat co nejčastěji, odborníci doporučují zařazovat ryby do jídelníčku alespoň…
Jak připravit marinované kapří řízky | recept
Marinované kapří řízky | recept. Následující recept by se vám mohl hodit po Štědrém dnu. Leckde zbydou řízky z kapra, které už nikdo nechce jíst. Pora…
Jak usmažit nové brambory v těstíčku s česnekovou omáčkou | recept
Jak usmažit nové brambory v těstíčku s česnekovou omáčkou | recept. Brambory s česnekovou omáčkou podle tohoto receptu jsou chutným bezmasým oběd…
Jak připravit smaženou tresku v těstíčku s chilli omáčkou | recept
Smažená treska v těstíčku s chilli omáčkou | recept. Rybí kousky, připravené podle následujícího receptu, si určitě zamilujete. Ryba v…
Jak připravit králíka po italsku | recept
Králík po italsku | recept. Králík má jemné, bílé, dietní maso s minimem tuku. Je lehce stravitelný a proto se doporučuje na dietní pokrmy. Avšak ne k…