Jak připravit mangold | recepty
Mangold | recepty. Mangold je u nás méně známá zelenina, která se pomalu vrací do venkovských zahrádek. Je totiž nejen k jídlu, ale její velké dekorativní listy se silnými červenými nebo žlutými řapíky jsou ozdobou zahrádky, podobně jako rebarbora. Mangoldu se také říká cvikla nebo římská kapusta. Je bohatý na vitamin C, B, provitamin A, draslík, hořčík, vápník, fosfor,železo a některé stopové prvky. Řapíky mangoldu se v kuchyni připravují podobně jako chřest, listy s odstraněnou hrubou žilnatinou nahradí špenát.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit pikantní salát z nakládaných oliv | recept
Jak připravit pikantní salát z nakládaných oliv | recept. Olivy se většinou používají na ozdobu nebo jen jako doplněk salátů a dalších pokrmů. V…
Jak uvařit vepřové kostky s dýní a čerstvým mangoldem | recept
Jak uvařit vepřové kostky s dýní a čerstvým mangoldem | recept. Snadný, rychlý a nepříliš známý recept na maso se zeleninou je jedním ze způsobů, jak…
Jak upéct bábovku z dýně | recept
Bábovka z dýně | recept. Hokkaido dýně propůjčí pečeným moučníkům svoji krásnou žlutou barvu, což je výhodou zejména v zimním období, kdy vejce nemají…
Jak upéct zeleninový quiche (koláč) se sýrem | recept
Zeleninový quiche (koláč) | recept. V tomto ročním období je dostatek čerstvé zeleniny a tak ji co nejčastěji zařazujeme do jídelníčku. Zeleninu je ne…
Jak udělat zapečený chřest se sýrovou krustou | recept
Zapečený chřest se sýrovou krustou | recept. Chřest patřil do jídelníčku našich předků poměrně často, hlavně na jižní Moravě se pěstoval ve velkém. V…