Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kuřecí placičky s bylinkovou omáčkou | recept

Jak připravit kuřecí placičky s bylinkovou omáčkou | recept

Kuře snad stokrát jinak. Příslovečné vyjádření je tady na místě, neboť variant a improvizace je nekonečně mnoho. Kuřecí placičky jsou snadnou a lahodnou variantou, jak oblíbené kuřecí maso využít, aby nebylo jen pečené. V této podobě je snad nejvíc oblíbené, ale taky by se mohlo přejíst. Udělejte si podle receptu pro změnu kuřecí placičky s bylinkovou omáčkou, které zalichotí vaší chuti. Na placičky z kuřecího masa se nejlépe hodí kuřecí prsa.

Co je potřeba

2 kuřecí prsa
2 vejce
1 lžíce worcester
půl lžíce plnotučné hořčice
sůl podle chuti
mletý pepř
1 lžíce solamylu (hladké mouky)

1

Přichystaná kuřecí prsa na placičky nejprve řádně omyjeme a na prkénku je nakrájíme na nudličky. Když je přiměřeně ostrý nůž, tak to jde velice snadno.

2

Připravíme si všechny ingredience - celá vajíčka, worcester, plnotučnou hořčici, trochu soli a pepře (podle chuti) a jednu lžíci solamylu. Pokud nepoužíváte solamyl, můžete nahradit hladkou moukou.

3

Všechny suroviny se jednoduše smíchají dohromady. Vajíčka se nemusí šlehat (není nutné, aby bylo těsto nadýchané, při pokládání na pánev a při pečení by se mohlo rozpadat).

4

Smažíme na rozpáleném tuku nebo oleji. Nabíráme směs lžící, klademe na pánev a roztíráme na placičky, aby nebyly vysoké a propekly se. Nebudeme se snažit ani o co nejtenčí placičky, při obracení na pánvi by se lámaly. Smažíme do dozlatova každou stranu 5 až 7 minut.

5

Připravíme si bylinkovou omáčku, kterou připravíme velmi snadno a pohotově. Kysanou smetanu ochutíme solí, pepřem a hrstkou nasekaných bylinek.

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit kuřecí prsa po myslivecku | recept na minutku z kuřecího masa
Jak připravit kuřecí prsa po myslivecku
Jak připravit kuřecí prsa po myslivecku | recept na minutku z kuřecího masa. Kuřecí maso se na talíři nikdy neomrzí. Je tolik způsobů jak ho připravit…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.