Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kuře po karibsku | recept

Jak připravit kuře po karibsku | recept

Jak připravit kuře po karibsku | recept. Kuře po karibsku je exotickou variací klasické pečené drůbeže. Jako hlavní ochucovací složka je použit ananas, který v kombinaci s pálivým chilli, sladkým rajčatovým protlakem a pikantním zázvorem překvapí jedinečnou symfonií chutí.

Co je potřeba

1 menší ananas
4 kuřecí stehna
1 cibule
1 lžička zázvoru
1 lžička chilli
podle chuti sůl a pepř
1 lžíce cukru
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička rajského protlaku
1 hrnek vody nebo zeleninového vývaru

1

Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Troubu rozpálíme na 200 °C. Připravíme si marinádu z citrónové šťávy, rajského protlaku, cukru, chilli, zázvoru a soli a pepře. Všechny ingredience důkladně rozmícháme – můžeme si pomoci i tyčovým mixérem. Připravenou směsí potřeme omytá kuřecí stehna a odložíme je stranou.

Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Troubu rozpálíme na 200 °C. Připravíme si marinádu z citrónové šťávy, rajského protlaku, cukru, chilli, zázvoru a soli a pepře. Všechny ingredience důkladně rozmícháme – můžeme si pomoci i tyčovým mixérem. Připravenou směsí potřeme omytá kuřecí stehna a odložíme je stranou.
2

Pak si naporcujeme ananas. Uřízneme spodek a vršek ananasu (ten může zasadit a vypěstovat tak novou rostlinku) a pak ho ze všech stran ořežeme. Nakonec ananas rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme tvrdý vnitřek a celý plod nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pak ji spolu s ananasem navrstvíme do hlubšího pekáčku a zalijeme vodou nebo vývarem. Na vrch pak položíme marinovaná kuřecí stehna.

Pak si naporcujeme ananas. Uřízneme spodek a vršek ananasu (ten může zasadit a vypěstovat tak novou rostlinku) a pak ho ze všech stran ořežeme. Nakonec ananas rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme tvrdý vnitřek a celý plod nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pak ji spolu s ananasem navrstvíme do hlubšího pekáčku a zalijeme vodou nebo vývarem. Na vrch pak položíme marinovaná kuřecí stehna.
3

Vložíme pekáč do trouby. Po dvaceti minutách pečení přelijeme maso vypečenou šťávou a po dalších dvaceti minutách znovu. Tentokrát už troubu stáhneme na 180 °C a dopečeme, dokud nebude maso úplně měkké. Nejste-li si jistí propečeností masa, stačí do něj píchnout špejlí. Vyteče-li čirá tekutina, je maso hotové. Hotové kuře po karibsku podáváme s rýží nebo bramborovou kaší (ideálně dochucenou zázvorem).

Vložíme pekáč do trouby. Po dvaceti minutách pečení přelijeme maso vypečenou šťávou a po dalších dvaceti minutách znovu. Tentokrát už troubu stáhneme na 180 °C a dopečeme, dokud nebude maso úplně měkké. Nejste-li si jistí propečeností masa, stačí do něj píchnout špejlí. Vyteče-li čirá tekutina, je maso hotové. Hotové kuře po karibsku podáváme s rýží nebo bramborovou kaší (ideálně dochucenou zázvorem).

Tipy

Jestliže se vám marináda na mase připaluje, zakryjte pekáč alobalem.

Nemáte-li rádi příliš pikantní jídla, přidejte jen polovinu chilli nebo ho úplně vynechte.

Autor: notburga
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat kuře à la bažant | recept
Jak udělat kuře à la bažant | recept
Kuře à la bažant, recept. Kuře připravené na způsob bažanta – kuře à la bažant – je tradiční recept. Proč se stále drží na špici kuřecích předpisů? Pr…
Jak udělat nádivku do kuřete | recept
Jak udělat nádivku do kuřete | recept
Nádivka do kuřete? Pečené kuře s nádivkou, brambory a kompot , to je menu doslova vonící domácí pohodou. A pro některé i vzpomínka na dobu, kdy – jak…
Jak udělat kuře na pivu | recept
Jak udělat kuře na pivu | recept
Jak udělat kuře na pivu | recept. Kuře připravené podle našeho receptu by se mohlo přesněji označit jako kuře na divoko dušené na pivě. Je velmi…
Jak připravit kuřecí frikasé | recept
Jak připravit kuřecí frikasé | recept
Kuřecí Frikasé | recept. Frikasé je vlastně jiný výraz pro zadělávanou slepici nebo kuře. Jde o starý kuchařský postup, který se od svého vzniku výraz…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.