Jak připravit kuřecí frikasé | recept
21. Srpen 2023
Kuřecí Frikasé | recept. Frikasé je vlastně jiný výraz pro zadělávanou slepici nebo kuře. Jde o starý kuchařský postup, který se od svého vzniku výrazně nezměnil. Základní recept lze snadno vylepšit přidáním nejrůznějších surovin.
Co je potřeba
- 400 g kuřecího masa
- 1 žloutek
- 1 cibule
- 1/2 citronu
- 60 g másla
- 40 g hladké mouky
- 1 bobkový list
- podle chuti mletý pepř
- 1 lžíce petrželky
- 1 špetka tymiánu
- sůl
Tipy
Místo vody můžete maso podlévat bílým vínem a ke konci dušení přidat sterilovaný hrášek nebo žampiony.
Varování
V některých slovnících označuje pojem frikasé narychlo připravené maso v nakyslé omáčce, typické především pro italskou a řeckou kuchyni.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit kuře zapečené se smetanou a sýrem | recept
Kuře zapečené se smetanou a sýrem | recept. Kuřecí maso, vzhledem k rozmanitosti úprav, můžeme zařazovat do jídelníčku velmi často. Drůbeží maso je le…
Jak uvařit čínskou rýži s kuřecím masem | recept
Čínská rýže s kuřecím masem | recept. Pestrobarevné lehké jídlo, velmi snadné na přípravu – to je náš dnešní recept, který vám nab…
Jak udělat drůbeží maso po italsku | recept
Jak udělat drůbeží maso po italsku | recept. Drůbeží maso s krémovou náplní z gorgonzoly, to je lahůdka s italským přízvukem. Připravte si kuřecí prsa…
Jak udělat kuře à la bažant | recept
Kuře à la bažant, recept. Kuře připravené na způsob bažanta – kuře à la bažant – je tradiční recept. Proč se stále drží na špici kuřecích předpisů? Pr…
Jak připravit vynikající kuřecí saté | jíme zdravě
Kuřecí saté (satay) je velmi jednoduché jídlo obvykle připravované na grilu a podávané ve formě špízu s výraznou omáčkou, velmi často chilli nebo araš…
Diskuze k článku