Krůtí guláš se zeleninou a cuketovými noky | recept. Hledáte inspiraci na lehký a chutný oběd? Vyzkoušejte krůtí guláš se zeleninou a cuketovými noky podle našeho receptu. Příprava krůtího guláše je velmi jednoduchá a navíc můžete skvěle zužitkovat přebytečnou cuketu. Postup naleznete na následujících řádcích.
Co je potřeba
Co je potřeba na krůtí guláš se zeleninou:
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
500 g krůtího masa (z prsou či stehen nebo kombinace obojího)
3 rajčata
1 zelená paprika
1 malá cuketa
Voda nebo vývar na podlití
Špaldová mouka na zahuštění – není nutná
Sůl, pepř, mletá paprika
Na cuketové noky budeme potřebovat:
2 malé nebo 1 střední cuketu (asi 400 g)
1 kostku měkkého tvarohu
200 g hrubé mouky (množství mouky je přibližné – záleží na množství zbylé vody v cuketě)
1 vejce
Sůl, pepř, čerstvé bylinky
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo, krůtí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu omyjeme a očistíme a taktéž ji pokrájíme na kousky.
2
Na olivovém oleji orestujeme cibuli, poté přidáme nakrájené krůtí maso a osmažíme je ze všech stran. Následně přidáme zeleninu a vše podusíme do měkka. Pokud je potřeba, přilijeme trochu vody nebo vývaru.
3
Guláš nakonec dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou, přidat můžete také prolisovaný česnek.
Krůtí guláš se zeleninou můžeme podávat s mnoha různými přílohami – např. s pečivem, rýží, těstovinami, bramborami nebo třeba s cuketovými noky, s jejichž přípravou Vás seznámí následující odstavce.
4
Cuketu nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle. Posypeme ji trochou soli a necháme ji asi 20 minut „vypotit“, poté přebytečnou šťávu vymačkáme.
5
K cuketě přidáme měkký tvaroh a vejce a vše promícháme. Přisypeme hrubou mouku podle potřeby a těsto ochutíme solí, pepřem a čerstvými bylinkami (např. bazalkou a pažitkou).
6
Z těsta tvoříme pomocí 2 lžic noky, případně lze navlhčenýma rukama vyvalovat kuličky.
7
Noky vaříme v osolené vroucí vodě. Po jejich vyplavání na hladinu ještě několik minut počkáme, teprve poté je vyndáme z vody.
Tipy
Pokud při přípravě cuketových noků použijete bezlepkovou mouku (např. hrubou kukuřičnou mouku nebo rýžovou krupičku a trochu kukuřičného škrobu), bude pokrm vhodný i při bezlepkové dietě. Krůtí guláš se díky přidané zelenině nemusí zahušťovat.
Polotovar na čaj z černého rybízu | recept. Černý rybíz obsahuje velké množství vitaminu C a pektinu. Díky obsahu pektinu, šťávy a džemy z něj vyroben…
Kuřecí maso se zeleninou | recept. Spojení kuřecího masa se zeleninou může mít díky mnoha druhům zeleniny pokaždé jinou chuť. Vždy to bude ale pokrm l…
Plněné žampiony portobello | recept. Žampiony portobello jsou větší, krémovější a chuťově výraznější než klasické bílé žampiony. Jedná se o větší a ot…
„Rizoto“ z květákové „rýže“ | recept. Květáková „rýže“ je syrový květák rozemletý na drobné kousky připomínající rýži, který se dále tepelně zpracováv…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku