Jak připravit krůtí guláš se zeleninou a cuketovými noky | recept
Krůtí guláš se zeleninou a cuketovými noky | recept. Hledáte inspiraci na lehký a chutný oběd? Vyzkoušejte krůtí guláš se zeleninou a cuketovými noky podle našeho receptu. Příprava krůtího guláše je velmi jednoduchá a navíc můžete skvěle zužitkovat přebytečnou cuketu. Postup naleznete na následujících řádcích.
Co je potřeba
Co je potřeba na krůtí guláš se zeleninou:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 500 g krůtího masa (z prsou či stehen nebo kombinace obojího)
- 3 rajčata
- 1 zelená paprika
- 1 malá cuketa
- Voda nebo vývar na podlití
- Špaldová mouka na zahuštění – není nutná
- Sůl, pepř, mletá paprika
Na cuketové noky budeme potřebovat:
- 2 malé nebo 1 střední cuketu (asi 400 g)
- 1 kostku měkkého tvarohu
- 200 g hrubé mouky (množství mouky je přibližné – záleží na množství zbylé vody v cuketě)
- 1 vejce
- Sůl, pepř, čerstvé bylinky
Krok 1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo, krůtí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu omyjeme a očistíme a taktéž ji pokrájíme na kousky.
Krok 2
Na olivovém oleji orestujeme cibuli, poté přidáme nakrájené krůtí maso a osmažíme je ze všech stran. Následně přidáme zeleninu a vše podusíme do měkka. Pokud je potřeba, přilijeme trochu vody nebo vývaru.
Krok 3
Guláš nakonec dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou, přidat můžete také prolisovaný česnek.
Krůtí guláš se zeleninou můžeme podávat s mnoha různými přílohami – např. s pečivem, rýží, těstovinami, bramborami nebo třeba s cuketovými noky, s jejichž přípravou Vás seznámí následující odstavce.
Krok 4
Cuketu nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle. Posypeme ji trochou soli a necháme ji asi 20 minut „vypotit“, poté přebytečnou šťávu vymačkáme.
Krok 5
K cuketě přidáme měkký tvaroh a vejce a vše promícháme. Přisypeme hrubou mouku podle potřeby a těsto ochutíme solí, pepřem a čerstvými bylinkami (např. bazalkou a pažitkou).
Krok 6
Z těsta tvoříme pomocí 2 lžic noky, případně lze navlhčenýma rukama vyvalovat kuličky.
Krok 7
Noky vaříme v osolené vroucí vodě. Po jejich vyplavání na hladinu ještě několik minut počkáme, teprve poté je vyndáme z vody.
Pokud při přípravě cuketových noků použijete bezlepkovou mouku (např. hrubou kukuřičnou mouku nebo rýžovou krupičku a trochu kukuřičného škrobu), bude pokrm vhodný i při bezlepkové dietě. Krůtí guláš se díky přidané zelenině nemusí zahušťovat.