Jak připravit kedlubnové zelí | recept
Zkuste si podle našeho receptu uvařit zelí jinak než z klasické zelné hlávky. Třeba z kedlubnů, jsou šťavnaté, přirozeně sladké a nepotřebují dochucovat jako klasické dušené zelí. Pozor si dejte pouze na to, abyste tuto přílohu nepřipravovali z dřevnaté zeleniny, pak obsahuje hodně vláken, které nezměknou a jídlo není chutné. Na kedlubnové zelí využijete jakoukoli odrůdu – bílý, modrý i Gigant. Mladé bulvy jsou křehké a přílohu uvaříte za několik málo minut.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit kedlubny plněné masovou náplní | recept
Kedlubny plněné masovou náplní | recept. Zelenina, plněná ochuceným mletým masem, nemusí být jen všeobecně známá paprika. Plnit jdou i jiné druhy např…
Jak připravit zapečené brambory s kadeřávkem a masem | recept
Zapečené brambory s kadeřávkem a masem | recept. Zapečené brambory s mletým masem a zeleninou jsou vděčným a rychlým jídlem. Podle sezónní dostupnosti…
Jak si levně uvařit zelné flíčky | recept
Jak si levně uvařit zelné flíčky | recept. Recept na levné jídlo pochází ze staročeské kuchyně. Zelí je bohaté na vitamin C, který se ani tepeln…
Jak naložit kedluben na zimu | recept
Jak naložit kedluben na zimu | recept. Kedluben je spolu s ředkvičkami první jarní zeleninou na zahrádkách i v prodeji. Kedluben se pěstuje v mnoha dr…
Jak upéct maso s houbami a paprikou | recept
Zapečené maso s houbami a paprikou | recept. Jídla z jednoho hrnce (pekáče) jsou rychlá a zašpiní se minimum nádobí, proto jsou u mne v kuchyni tak ob…
Kedlubnové zelí mám ráda a jelikož jsem sama, dělávám si ho i v zimě, kdy mě stačí 1-2 kedlubny (jsou dražší). Volím stejný postup, jen přidávám trošku octa, sůl a cukr, nakonec trošku bílého pepře.
Když peču krkovičku (nebo jiné vepř. maso), nedávám cibuli, jen hodně kmínu,ale asi půl hodiny před dopečením potřu maso hodně rozetřeným česnekem,(udržovaná šťáva krátce na to zčervená¨) na kilo masa l celou paličku. Maso má chuťový šmrnc a i krájeníé na studeno je výborné pikantní chuti.
To jen tak na okraj, každá hospodyňka vaří stejné jídlo různě. Vlasta