Jak připravit kapří bramboráky podle tchána Jendy | recept
V pořadu Jak šmakuje Moravskoslezsko odhalují šéfkuchaři televize Polar Mirek Horák a Tomáš Smoček často takové recepty, o kterých jste ještě neslyšeli. Jedním z takových receptů jsou kapří bramboráky podle tchána Jendy. Tento originální kapří recept pochází z Ostravy, konkrétně z městké části Mariánské hory. Naučte se od šéfkuchaře udělat dokonalý filet z kapra, poté na pánvici rozpalte sádlo, rozprostřete na něj těsto, na které položíte filet z kapra. Jak se zatáhnou okraje na těstu, z vrchu přiklopíte dalším těstem, tak aby přesahovalo okraje kapra a obě těsta se spojila. Po chvilce řízek oobrátit a dosmažit z druhé strany do zlatova. Nakonec kapří bramborák necháme na roštu odpočívat v troubě na 80°C přibližně 10 minut podle výšky řízku. Podívejte se na celý recept!