Jak připravit jelení kýtu na portském víně | recept
01. Červenec 2012
Na tento recept potřebujete 600 g jelení kýty bez kosti, 50 g slaniny, 200 g mrkve, celeru, petržele, 25 g hladké mouky, 4 lžíce oleje, 4 dl vývaru, 1 dl portského vína nebo sherry, 1 lžíci rajčatového protlaku, 1 lžíci másla, 2 čerstvé hrušky, 1 větší cibule, 5 kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, malý brusinkový kompot, snítka tymiánu a sůl. Začneme tím, že jelení kýtu odblaníme, opláchneme, prošpikujeme slaninou, osolíme a zprudka opečeme na obou stranách.
Další zajímavé články
Jak připravit jelení kotlíkový guláš | recept
Jelení kotlíkový guláš | recept. Jelení maso je výživné a poměrně lehce stravitelné. Zkuste si jej upravit i vy. Tento recept na jelení kotlíkový gulá…
Jak připravit kančí hřbet na houbách | recept
Jak připravit kančí hřbet na houbách | recept. Dopřejme si zvěřinové hody i doma. Tentokrát si připravíme chutné kančí maso, zvolíme kančí hřbet na ho…
Jak připravit králičí stehna na červeném zelí | recept
Jak připravit králičí stehna na červeném zelí | recept. Připravíme si králičí stehna na červeném zelí. Králičí maso je hlavně ve Francii velice vyhled…
Jak udělat kuře à la bažant | recept
Kuře à la bažant, recept. Kuře připravené na způsob bažanta – kuře à la bažant – je tradiční recept. Proč se stále drží na špici kuřecích předpisů? Pr…
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Diskuze k videu