Jak připravit hovězí kližku s Guinessem | recept
Recept na hovězí kližku s irským pivem Guiness. Dnes si připravíme hovězí kližku. Kližka je kus hovězího masa, které je více prorostlé. Někteří ale tvrdí, že z jiného masa nelze udělat dobrý guláš. Pustíme se do vaření. Kližku odblaníme (zbavíme tenké blány na povrchu) a nakrájíme na větší kostky zhruba 4×4 cm. V hrnci pak rozpálíme sádlo, na kterém dozlatova smažíme nakrájenou cibuli. Poté do hrnce vhodíme nakrájenou kližku a necháme, dokud nepustí šťávu. Více ve video receptu značky Maso Planá.
Co je potřeba
Na 4 porce potřebujeme:
800 g hovězí kližky
1 kg cibule nakrájené na kostičky
4 stroužky drceného česneku
500 ml piva Guiness (lze použít i černé pivo, ale Guiness je charakteristicky hořký)
2 lžíce kvalitního italského rajského protlaku
hovězí vývar
hrubě mletý pepř
sůl
150 g sádla
Diskuze k videu