Jak připravit gratinovaný celer | recept
Gratinovaný celer | recept. Celer je velice univerzální zeleninou. Při jeho využívání v kuchyni se vůbec nemusíte omezovat pouze na omáčky a vývary. Má velice výraznou chuť i vůni, která je v kombinaci se smetanou a sýrem naprosto výborná. V tomto receptu je celer doplněn bramborami, ty z tohoto pokrmu vytvoří poměrně vydatné jídlo. Navíc ho vykouzlíte z pár surovin, které máte dost možná vždycky doma.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit zapečený květák s Nivou | recept
Zapečený květák s Nivou | recept. Následující recept je na rychlé a na přípravu nenáročné letní jídlo. Je obměnou tradičního květáku na „mozeček“. Zap…
Jak připravit štěpánské rizoto | recept
Štěpánské rizoto | recept. Není třeba mít na talíři každý den maso. Jsou i bezmasá jídla, která zasytí na delší dobu. Příkladem je následující re…
Jak připravit vietnamské tofu s pečenou zeleninou | recept
Jak připravit vietnamské tofu s pečenou zeleninou | recept. Neuvěřitelně elegantní spojení slaných a sladkých chutí vietnamské kuchyně, s nímž z …
Jak připravit dýňové lasagne | zeleninový recept
Jak připravit dýňové lasagne | zeleninový recept. Zkuste klasické obdélníkové těstoviny zapečené s bešamelem, masovou směsí a sýrem trochu obměni…
Jak připravit zeleninovou šakšuku | recept s rajčaty
Jak připravit zeleninovou šakšuku | recept s rajčaty. Na Wikipedii se dočtete že šakšuka je původem severoafrický zeleninový pokrm, který se stal velm…
Gratinovaný celer,
už teď cítím v ústech tu pikantní chuť. Mám ráda hodně celeru v polévkách i bramborovém salátu. Tohle zatím neznám.
Jinak si často dělám smažený celer s bramborovou kaší. Celerové plátky se musí chvíli předvařit, potom zchladit, obalit a vysmažit. Mám to velmi ráda.
Ještě malá rada: Když jsem koupila celer, vždy se mi ho půlka zkazila a musela jsem ho vyhodit. Teď ho hned celý oloupu, nakrájím plátky, zabalím do alobalu a dám zmrazit. Celer zůstane pěkně bílý a je jako čerstvý. Kdy potřebuji do polévky vezmu jen jeden balíček a nemusím již nic čistit.
Přeji všem hezké vaření! Vlasta