Co je potřeba

Co budeme potřebovat na 6 hamburgerů:

- 6 housek na hamburgery (k dostání ve většině supermarketů a v některých pekařstvích)
- 300 g mletého masa (ideálně mix hovězího a vepřového)
- sůl a pepř na dochucení
- 60 g eidamu
- strouhanka podle potřeby na obalení
- rostlinný olej podle potřeby
- kečup
- hořčice (nejlépe ostřejší chuti)
- 6 menších listů hlávkového nebo ledového salátu
- 1cibule
- zeleninová obloha dle chuti

1

Nejprve si připravíme maso. Vložíme jej do větší mísy a pořádně osolíme a opepříme, popřípadě můžeme maso dochutit i kořením na mletá masa, ale sůl a pepř úplně postačí. Následně na hrubém struhadle nastrouháme eidam. Přidáme ho do mísy s mletým masem a vařečkou nebo rukou zapracujeme, aby byl rovnoměrně rozmístěn.

2

Ve středně velké pánvi si rozpálíme olej, maso na hamburgery nemusí "plavat", takže oleje použijeme méně, než při smažení. Z masové směsi postupně tvarujeme hamburgery, nakonec je ještě trochu zploštíme. Těsně před tím, než je vložíme na pánev je lehce obalíme z obou stran ve strouhance. Když je olej rozpálený, vkládáme do něj jednotlivé hamburgery a opékáme z obou stran do zlatova. Opékání trvá asi 5 minut z každé strany v závislosti na tloušťce hamburgeru.

3

Zatímco se nám peče maso, připravíme si ostatní ingredience. Housky podélně rozřízneme a vnitřní stranou vložíme na topinkovač a trochu je opečeme. Mezitím si připravíme další zeleninu, cibuli očistíme a rozkrájíme na kolečka a salát propláchneme.

4

Jakmile jsou housky dostatečně opečené, rozložíme je na talíře a připravíme si kečup a hořčici. Spodní část housky pomažeme hořčicí a vrchní kečupem. Při přípravě hamburgerů můžete použít také tatarskou omáčku či dresink, který máte v oblibě.

5

Na spodní housku přidáme upečené maso, několik koleček cibule a list salátu, přiklopíme vrchní částí housky. Hamburgery propíchneme kratší špejlí, aby držely pohromadě a podáváme ke konzumaci. Nechte si chutnat.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno