Jak připravit bavorské pivní závitky | recept
Bavorské pivní závitky | recept. Bavorské pivní závitky bych přirovnala k netradiční variaci známých karbanátků. Jsou šťavnaté, slanina jim dodává velmi výraznou uzenou chuť a okurka zase pikantní. Já bych okurku vyměnila za feferonku, ale to by zase nebyl originál. Každopádně tento recept na pivní závitky stojí za vyzkoušení, v Bavorsku vědí, co chutná. Přesvědčte se sami a vyzkoušejte si připravit bavorské pivní závitky.
Co je potřeba
- 600 g mletého vepřového masa
- 150 g prorostlé anglické slaniny
- 3 středně velké brambory
- 1 cibule
- 1 vejce
- 150 ml piva
- sůl
- pepř
- sladkokyselé okurky
- suroviny na trojobal
- olej na smažení
Maso osolíme, přidáme mletý pepř, 1 celé vejce a velmi jemně rozstrouhané brambory. Zalijeme pivem a důkladně promícháme. Poté přidáme předem připravenou slaninu a cibulku. Vše se musí spojit do jednolité hladké hmoty. V případě, že je směs příliš řídká a nedrží pohromadě, přidejte trochu strouhanky. Doporučuji ale jen v nejnutnějším případě. Trojobal placičky zpevní a přídavkem strouhanky ztrácíte na chuti.
Navlhčenýma rukama tvarujte malé placičky, do jejichž středu položíte kousek slaniny a okurku. Placičky zabalte a obalujte nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte zvolna, aby byly závitky dobře propečené. Ke smažení použijte olej nebo sádlo. Podávejte s vařenými či opečenými brambory a zeleninovým salátem.
Tipy
Vyberte si jiné pivo než z Plzně. Plzeňská piva při vaření hořknou.
Diskuze k článku