Jak připravit bulharský salát s vepřovým masem | receptura z Norem studené kuchyně
Bulharský salát s vepřovým masem je upravená receptura z Norem studené kuchyně vydané v roce 1958. Receptura je uvedena pod číslem 0527. Všechny složky jsou zachovány, jen množství jsem upravila na desetinu. Přece jen salát ze 3 kilogramů masa je na běžnou domácnost trochu moc. Salát je výborný, doporučuji přidat feferonku, aby byl ještě pikantnější. Myslím si, že maso by šlo nahradit dobrou uzeninou, ale to už nechám na vás.
Co je potřeba
- 300 g pečené vepřové kýty
- 144 g sterilované kapie bez nálevu
- 100 g rajského protlaku
- 170 g cibule
- 260 g sterilovaného zeleninového leča
- 20 g červeného vína
- 15 g soli
- 5 g cukru
- 1 g divokého koření
- 70 g oleje
- 7 g česneku
- 15 g 8% octa
- 10 g worcesteru
K cibuli přidejte rajský protlak, červené víno (ano, množství v gramech), sůl, cukr a koření divočina. Pokud nemáte hotové divoké koření, namíchejte si ho sami z nového koření, pepře, bobkového listu a jalovce. Směs zvolna 20 minut povařte, ke konci přidejte ocet a worcester. Poté nechte vystydnout.
Diskuze k článku