Jak připravit bramborový salát podle rodinného receptu | recept
Příprava štědrovečerního bramborového salátu byla tradičně tatínkova záležitost. Dokonce i výrobu majonézy nikomu nesvěřil, vše měl pevně ve svých rukách. Mimo (u nás nepopulárního) loupání brambor, to jediné byla moje a sestřina každoroční povinnost. Salát tohoto složení se u nás doma dělal jen o Vánocích a vlastně by se ani neměl jmenovat bramborový, na to obsahuje příliš přísad. Řekněme, že se dá považovat za variantu ruského salátu. Za vyzkoušení však tento salát rozhodně stojí.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Máte pravdu, nebyla to jarní cibulka, ale sibiřská (patrová). Nevím přesně název, ale vydržela celou zimu v pařeništi z vyřazených starých oken. Protože ji nemám, dávám místo ní jarní :) Děkuji za reakci a přeji pohodový Advent. Mirka
Urcite vyborne chutna . Kazda rodina ma svuj recept . Ja napriklad nedavam sunku ani vajicka na tvrdo , ale nedovedu si predstavit bez sterilizovaneho hrasku a jemne nakrajene kapie v nalevu s olejem . Trosku mi nesedi jarni cibulka , kde ji tatinek sehnal pred urcite mnohem vice jak 30 lety . Pouzivam salotku , je jemna .
Brambory delam na max centimetrove kostky a tri- ctyri dily salatu odeberu a udelam svycarsky salat /salam nebo sunka/ , vajickovy , feferonkovy , s tvrdym syrem . Vyborne v dalsich dnech na snidani , pripadne lehkou veceri . Nebo i domaci ruske vejce . Ty zakladni suroviny mame stejne .