Jak připravit bramborové špízy s mletým masem
Jak připravit bramborové špízy s mletým masem | recept na špízy. Bramborové špízy s mletým masem jsou hlavní jídlo a příloha v jednom. Příprava je snadná a recept si můžete upravit podle sebe a svých chutí. Maso nakořeňte podle vlastní fantazie. Původně byl tento recept určen pro strávníka, který měl chuť na karbanátky, ale bylo mu přísně zapovězeno smažení. Jestli máte podobný problém, možná vám tento nápad přijde vhod.
Co je potřeba
- brambory
- 500 g mletého masa
- 1 vejce
- 2 starší rohlíky namočené v mléce
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- rajčata
- sůl
- mletý pepř
- oregano
- olej
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Promíchejte je se 2 lžícemi oleje. Mleté maso promíchejte s vajíčkem, namočenými a vymačkanými rohlíky (předem pokrájenými), kořením, pokrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Osolte podle chuti. Vzniklou hmotu tvarujte do menších kuliček.
Zapékací misku potřete olejem a na kovové jehly nebo špejle střídavě napichujte plátky brambor, kuličky z masa a rajčata. Podle chuti můžete přidat i jinou zeleninu, hodí se např. cuketa. Špízy vyskládejte vedle sebe a mezery vyplňte masovou směsí, pokud vám nějaká zbyla. Upečte v troubě při 200 °C.
Diskuze k článku