Jak připravit bombajské brambory
Bombajské brambory mají (jak již název napovídá) svůj původ v indické kuchyni. Jedná se o oblíbenou přílohu k mnoha rozličným pokrmům. Bombajské brambory jsou velmi jednoduché na přípravu, avšak výslednou kořeněnou chutí budete jistě mile překvapeni. Pokud Vás již omrzely tradičně vařené brambory, určitě tuto netradiční přílohu vyzkoušejte.
Co je potřeba
- 3 lžíce olivového oleje nebo ghí
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kuminu (černého kmínu)
- 1 lžička hořčičných semínek
- 5 velkých brambor
- 1 velké rajče
- cca 1 a půl lžičky soli
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička garam masala koření
- čerstvý koriandr či petrželka
Bombajské brambory se hodí k pokrmům, jako jsou různé druhy kari, korma a k dalším omáčkám, ale i ke kuřeti tandoori, apod. Avšak určitě naleznou uplatnění i jako příloha k různým druhům pečeného či grilovaného masa, k rybě, dušené zelenině, masovým či zeleninovým karbanátkům, atd. Dají se však konzumovat i samotné.
Tipy
Existují různé druhy hořčičných semínek. Semínka bílé a žluté barvy mají jemnější chuť. Pikantnější chuti pak dosáhnete přidáním hnědých či černých hořčičných semínek.
Místo klasického rajčete lze přidat obdobné množství cherry rajčátek.
Před podáváním můžete bombajské brambory posypat nasekanými jarními cibulkami nebo chilli papričkami.
Diskuze k článku