Jak pěstovat a využít smil italský | rady a tipy
Jak pěstovat a využít smil italský | rady a tipy. Smil italský (Helichrysum italicum, též je nazýván kari bylinka, maggi nebo italská slaměnka) je aromatická a léčivá bylinka, která u nás není příliš známá. Tento keřík pochází z Turecka a je velmi oblíbený v orientální kuchyni a skvěle se hodí také pro přípravu polévek. Více se o pěstování a využití smilu italského pro zdraví i v kuchyni dočtete na následujících řádcích.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak pěstovat a využít estragon
Jak pěstovat a využít estragon | rady a tipy. Pelyněk estragon (nebo také pelyněk kozalec) je aromatická bylinka využívaná především k dochu…
Jak vyzrát na migrénu přírodní cestou
Trápí vás bolesti hlavy nebo migréna a nechcete stále užívat tablety na bolest? Zkuste využít sil přírody a ulevit své migréně přírodní cestou. Jak vy…
Jak využít černuchu setou neboli černý kmín | zahrada a rostliny
Jak využít černuchu setou neboli černý kmín | zahrada a rostliny. Černucha setá je jednoletá rostlina, jejíž semena se využívají zejména jako koř…
Jak pěstovat a využít koriandr setý a vietnamský | rady a tipy
Jak pěstovat a využít koriandr setý a vietnamský | rady a tipy. Koriandr setý určitě znáte, tato bylinka se používá při přípravě mnoha pokrmů a živou…
Jak využít kopr vonný pro zdraví | rady
Jak využít kopr vonný pro zdraví | rady. Kopr bývá tradičně používán při zavařování okurek a také do koprové omáčky či kulajdy. Tato bylinka by si vša…