Jak pěstovat a využít kerblík
Kerblík setý – třebule (Anthriscus cerefolium) nepatří k nejpoužívanějším bylinkám v naší kuchyni, pokud si jej však sami vypěstujete a sklidíte mladé lístky, rozhodně skvěle dochutí Vaše pomazánky a další pokrmy. Navíc se tato bylinka může pochlubit širokou škálou léčivých účinků. Její pěstování je velmi jednoduché. S postupem pěstování a s možnostmi využití kerblíku Vás seznámí následující řádky.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak využít hulevník lékařský | zahrada a rostliny
Jak využít hulevník lékařský | zahrada a rostliny. Hulevník lékařský možná budete znát ze své zahrady, kde se občas vyskytuje jako plevel. Nejedná se…
Jak využít kopr vonný pro zdraví | rady
Jak využít kopr vonný pro zdraví | rady. Kopr bývá tradičně používán při zavařování okurek a také do koprové omáčky či kulajdy. Tato bylinka by si vša…
Jak pěstovat a využít smil italský | rady a tipy
Jak pěstovat a využít smil italský | rady a tipy. Smil italský (Helichrysum italicum, též je nazýván kari bylinka, maggi nebo italská slaměnka) je aro…
Jak pěstovat a využít estragon
Jak pěstovat a využít estragon | rady a tipy. Pelyněk estragon (nebo také pelyněk kozalec) je aromatická bylinka využívaná především k dochu…
Jak využít pitulník žlutý | rady a návody
Jak využít pitulník žlutý | rady a návody. Pitulník žlutý (latinsky Galeobdolon luteum) vypadá v podstatě jako žlutá hluchavka a také se mu tak říká.…