Přejít k hlavnímu obsahu

Jak netradičně a vkusně zabalit vánoční dárky | tipy

20. Prosinec 2016
Jak netradičně a vkusně zabalit vánoční dárky | tipy

Zkusme letos zabalit dárečky kreativně a vyhnout se klasickému barevnému balicímu papíru. Skvěle nám poslouží obyčejný balíkový balicí papír, pár větviček z jehličnanů, šišky, plátky pomeranče a třeba i nevyužitá krajka od tetičky. Každý dárek bude originál, zabalený s láskou k obdarovanému a zároveň i k přírodě. Přinášíme vám několik tipů včetně video návodů.

Co je potřeba

balicí papír na balíky (k dostání na poště či v papírnictví – pozor, některé jsou průsvitné)

větvičky (smrku, jedle, borovice..)

šišky

plátky pomerančů 

celá skořice

papírové (k dostání v papírnictví) nebo textilní krajky (případně papírové sněhové vločky)

stužky (režná, červená lesklá, s drátkem)

lepicí páska (případně lepidlo či tavná pistole)

nůžky

razítka s vánoční tématikou

 

1
Dárek klasicky zabalíme do balicího papíru a vybereme si z následujicích možností:

Skořice, pomeranč a stužka z drátku: Dárek obvážeme stužkou, za kterou zastrčíme (nebo přilepíme tavnou pistolí) usušený plátek pomeranče a skořicovou kůru.

2

Větvičky, pomeranč, šiška a červená stužka: Větvičky stačí zastrčit za stužku, šišku a plátek pomeranče přilepíme lepidlem nebo tavnou pistolí.

3

Krajka, větvičky, šiška a stužka z drátku: Na zabalený dárek položíme krajku nebo vystřiženou sněhovou vločku, obvážeme drátkem a za něj zastrčíme větvičky. Nakonec přilepíme šišku.

4

Dárek můžeme také zabalit ve stylu "kimono". Videonávod naleznete zde:

5

Dárek pro milou ženu můžeme ozdobit i vkusnou papírovou růží. Videonávod naleznete zde:

6

Další tipy na balení vánočních dárků shlédněte v následujícím videu, které obsahuje návod na vytvoření dárkového sáčku, dekorativního sněhuláčka nebo sáčku z organzy.

 
Ať se dílo podaří!
Autor: redakce
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct vánoční poleno | recept
Jak upéct vánoční poleno | recept
Vánoční poleno | recept. Vánoční moučník ve tvaru polene, který se peče ve Francii, je připomínka starého keltského zvyku. Vždy se vybral z krbu pěkný…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.