Jak nejlépe využít tropické ovoce kaki
Představujeme vám sezónní ovoce dostupné pouze několik měsíců v roce – kaki, hurmikaki, tomel, japonské ovoce, churma, persimon – vše jsou názvy plodů stromu jménem Tomel. První zmínky o počátcích pěstování pocházejí ze 7. století, tomel je původem z Číny, Japonska a Korey. Do Evropy se dostal mezi 17. – 19. stoletím nejprve jako okrasná rostlina a pro vysoce ceněné tvrdé dřevo (ebenové) používané v řezbářství. Plody dozrávají v průběhu října a sklízejí se až po opadu listí. Kaki je nejvhodnější k přímému konzumu, lze je však využít na marmelády, moučníky i saláty.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct taštičky z listového těsta s tvarohem a jahodami | jednoduchý recept
Jak upéct taštičky z listového těsta s tvarohem a jahodami | jednoduchý recept. Červen je měsíc jahod a není snad nikdo, kdo by se na první tuzemské o…
Jak připravit sladký pohár s ovocným želé a tvarohem | recept
Sladký pohár s ovocným želé a tvarohem | recept. V létě, a to obzvlášť v letošním horkém, není chuť na pečení sladkých dezertů a zákusků. Dáváme…
Jak udělat jablečnou přesnídávku | recept na ovocnou svačinku
Jak udělat jablečnou přesnídávku | recept na ovocnou svačinku. Jablečnou přesnídávku mají rády děti, odrostlá mládež, ale i maminky, protože zásoba ja…
Jak pěstovat kaki ovoce | rady
Jak pěstovat kaki ovoce | rady. Kaki je ovoce ze země vycházejícího slunce. Známé je i pod názvem tomel nebo churma. Strom má velice dekorativní…
Jak udělat slaný koláč s pórkem | recept
Jak udělat slaný koláč s pórkem | recept. Jednoduché a výborné. Pro výrobu slaného koláče budeme potřebovat listové těsto. Jak recept na slaný koláč v…