Jak na zápach z úst | rady
Jak na zápach z úst | rady. U zdravého člověka je lehký zápach z úst ráno po probuzení, dá se říct, normální. Přestože si zuby večer vyčistíme, zůstanou v dutině ústní nepatrné zbytky potravin, kterých se tělo chce zbavit pomocí enzymů obsažených ve slinách. Různé druhy bakterií na ústní sliznici se totiž přes noc kvapem rozmnoží. Za zápach z úst zodpovídá většinou přemnožení bakterií a jejich rozklad. Jak tedy předejít zápachu z úst?
Diskuze k článku
Přidat komentář
pisete pekne blbosti. Povidla jsou treba z hrusek.. a marmelada ze svestek.
Povidla jsou potravina kašovité konsistence, vyráběná ze sladkého ovoce, nejčastěji ze švestek či hrušek.
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek.
Máte pravdu, že existují nejen švestková, ale také hrušková povidla. A správně mají být bez cukru. Ta kupovaná švestková povidla však jsou nejen s jablky, ale také s cukrem....To o zelených slupkách z ořechů v povidlech slyším poprve a to jsme doma vařili v měděném kotli povidla každý rok. Dík za typ !Letos to vyzkouším v malém množství. Na frgále může být taková chuť výborná.
Dovolil bych si jen podotknout, že žádná švestková marmeláda neexistuje. Zavařenina ze švestek se nazývá p o v i d l a. Prostě povidla, bez jakéhokoliv přívlastku, protože povidla mohou být pouze švestek.
Ze švestek dělám povidla i marmeládu.Je výborná, ale švestky se musí oloupat, ale výsledek stojí za to!
Trpěl jsem na zápach z úst pomalu celý život. Nedávno jsem ale objevil zlatou žílu, e-book Jak na zápach z úst krok za krokem a vše se změnilo. Je to vynikající návod, jak se zbavít zápach z úst. Najdete to tady www.zapach-z-ust-ebook.cz
pisete pekne blbosti. Povidla jsou treba z hrusek.. a marmelada ze svestek.
Povidla jsou potravina kašovité konsistence, vyráběná ze sladkého ovoce, nejčastěji ze švestek či hrušek.
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek.