Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na zápach z úst | rady

Jak na zápach z úst | rady

Jak na zápach z úst | rady. U zdravého člověka je lehký zápach z úst ráno po probuzení, dá se říct, normální. Přestože si zuby večer vyčistíme, zůstanou v dutině ústní nepatrné zbytky potravin, kterých se tělo chce zbavit pomocí enzymů obsažených ve slinách. Různé druhy bakterií na ústní sliznici se totiž přes noc kvapem rozmnoží. Za zápach z úst zodpovídá většinou přemnožení bakterií a jejich rozklad. Jak tedy předejít zápachu z úst?

Diskuze k článku

Přidat komentář

Martinx (neověřeno) | So, 08/30/2014 - 21:47

In reply to by Radomír Kůla (neověřeno)

pisete pekne blbosti. Povidla jsou treba z hrusek.. a marmelada ze svestek.
Povidla jsou potravina kašovité konsistence, vyráběná ze sladkého ovoce, nejčastěji ze švestek či hrušek.
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek.

Martinx (neověřeno) | So, 08/30/2014 - 21:48

In reply to by Radomír Kůla (neověřeno)

pisete pekne blbosti. Povidla jsou treba z hrusek.. a marmelada ze svestek.
Povidla jsou potravina kašovité konsistence, vyráběná ze sladkého ovoce, nejčastěji ze švestek či hrušek.
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek.

Máte pravdu, že existují nejen švestková, ale také hrušková povidla. A správně mají být bez cukru. Ta kupovaná švestková povidla však jsou nejen s jablky, ale také s cukrem....To o zelených slupkách z ořechů v povidlech slyším poprve a to jsme doma vařili v měděném kotli povidla každý rok. Dík za typ !Letos to vyzkouším v malém množství. Na frgále může být taková chuť výborná.

Radomír Kůla (neověřeno) | So, 08/30/2014 - 20:29

Dovolil bych si jen podotknout, že žádná švestková marmeláda neexistuje. Zavařenina ze švestek se nazývá p o v i d l a. Prostě povidla, bez jakéhokoliv přívlastku, protože povidla mohou být pouze švestek.

blankaprchlikova (neověřeno) | So, 08/30/2014 - 22:52

Ze švestek dělám povidla i marmeládu.Je výborná, ale švestky se musí oloupat, ale výsledek stojí za to!

Pavel56 (neověřeno) | Ne, 08/07/2016 - 14:46

Trpěl jsem na zápach z úst pomalu celý život. Nedávno jsem ale objevil zlatou žílu, e-book Jak na zápach z úst krok za krokem a vše se změnilo. Je to vynikající návod, jak se zbavít zápach z úst. Najdete to tady www.zapach-z-ust-ebook.cz

Další zajímavé články

Jak odstranit zubní kámen
Jak odstranit zubní kámen
Zubní kámen není pouze nevzhledný, ale stojí i za celou řadou dalších problémů. Podporuje vznik paradentózy, stojí za zápachem z úst, vznikají kazy zu…
Jak na citlivé zubní krčky
Jak na citlivé zubní krčky | rady a tipy. Jakmile zuby začnou bolet, je zle. Často si myslíme, že jde o zubní kaz, ale někdy jsou na vině bolavé, obna…
Jak odstranit nepříjemný zápach z úst
Jak odstranit nepříjemný zápach z úst
Nepříjemný zápach z úst je velmi citlivé téma, obzvláště pro ty, kterých se tento problém přímo týká. Následující řádky vám poskytnou základní informa…
Jak na zubní kazy | rady
Jak na zubní kazy | rady
Jak na zubní kazy | rady. Zubní kazy se netvoří jen na mléčných zubech. Pokud si s pravidelnou návštěvou zubního lékaře neděláte hlavu a myslíte si, ž…
Jak pečovat o pleť v zimě
Jak pečovat o pleť v zimě
Jak pečovat o pleť v zimě | rady a tipy. O pleť se musíme starat celý rok. Zatímco v létě ji chráníme především před slunečními paprsky, v…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.