Jak na zahušťování pokrmů
Při vaření pokrmů se těžko obejdeme bez zahušťovadel. Které pokrmy máme na mysli? Nejčastěji jsou to omáčky, polévky, luštěniny, zelenina i jiné kulinářské produkty. K zahuštění používáme hladkou mouku, škrob, ale traduje se i nadrobený nebo nastrouhaný tvrdší chléb, zejména do guláše. Poslouží i jemně nastrouhaná syrová brambora, která obsahuje škrob a ten se postará o zahuštění pokrmů.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit bešamelovou omáčku – bešamel | recept
Bešamelová omáčka | recept. Bešamelová omáčka se používá k zapékání masitých, zeleninových nebo rybích pokrmů. Můžeme ji také ochutit a podávat samost…
Jak uvařit polévku z patizonu | recept
Polévka z patizonu | recept. Patizon se v kontextu české kuchyně neřadí mezi příliš využívané zeleniny. Jeho nejklasičtější úpravou je obalení a smaže…
Jak si vyrobit domácí „Salko“ a „Pikao“ | recept
Jak si vyrobit domácí „Salko“ a „Pikao“ | recept. Vyrobit si domácí zahuštěné mléko není tak těžké, s tímto podrobným návodem to lehce zvládne ka…
Jak získat domácí máslo ze smetany | recept
Domácí máslo ze smetany | recept. Vyrábět máslo doma, pokud započítáte čas, energii a cenu vstupní suroviny, se většině z nás nevyplatí. Je to al…
Jak využít v domácnosti máslo | recepty
Jak využít v domácnosti máslo | recepty. Máslo má v české kuchyni nezaměnitelnou pozici pro svou lahodnou chuť a vůni. Stále však platí, že konzumaci…
Bešamel používám pod omáčky-rajská, koprová...., ale jinak vše / včetně zelen . polévek / zahuštˇuji strouhankou . Je to již upravená mouka , krásně se rozvaří a jídlo má vynikající chutˇ.