Jak na křupavé olivové krekry s mozzarellou | recept na slané pečivo
28. Prosinec 2022
Jak na křupavé olivové krekry s mozzarellou | recept na slané pečivo. Vkusné, elegantní a k vínu ideální. Krekry, do nichž jsou delikatesy k vínu běžné podávané přímo zakomponované. Spojení sýru, oliv a slaných sušenek do jediného křupavého krekru je nejen nápadité, ale i chuťově dokonalé.
Co je potřeba
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 100 g čerstvého smetanového sýru (žervé, Lučina…)
- 80 g černých oliv
- 80 g mozzarelly
- 50 ml vody
- 6 lžic olivového oleje (2 lžíce do těsta + 4 lžíce na potření)
- 1 žloutek
- ½ lžičky soli
1
Do větší mísy nasypte mouku, osolte, přilijte vodu se 2 lžícemi olivového oleje a současně přidejte i žloutek, smetanový sýr, nadrobno nakrájené olivy i okapanou a najemno nastrouhanou mozzarellu.
Ze všech surovin vypracujte pevné, kompaktní těsto, které je krásně vláčné, šťavnaté a dobře zpracovatelné.
Tipy
- Pro zvýraznění chuti přidejte do těsta i prolisovaný stroužek česneku, který krekry nejen dochutí, ale i provoní.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct květákové krekry s kari kořením | nejlepší recept
Jak upéct květákové krekry s kari kořením | nejlepší recept. Překvapivé zakomponování jemného květákového pyré do slaných krekrů dá spolu s chuťo…
Jak upéct měkoučké sýrové Cottage koláčky | recept
Jak upéct měkoučké sýrové Cottage koláčky | recept. Úžasně jemné, vláčné, a tak nadýchané, že jim lze jen ztěžka odolat. Smetanový Cottage svou h…
Jak upéct křehké balkánské tartaletky s pórkem | recept
Jak upéct křehké balkánské tartaletky s pórkem | recept. Výtečné a nápadité slané koláčky, ve kterých je listové těsto použito velice elegantně – jako…
Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept
Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept. I koláč z listového těsta může být vydatnou svačinkou, která zasytí. S kom…
Jak upéct sýrové pečivo s ovesnými vločkami | recept na slané krekry
Jak upéct sýrové pečivo s ovesnými vločkami | recept na slané krekry. Slané sýrové krekry s ovesnými vločkami jsou vítaným „zobáním“ ke sklence vína n…
Diskuze k článku