Grilovaná bůčková roláda s nádivkou recept (Porchetta)

Co je potřeba

Maso a nádivka:

  • 4 až 5 kg vepřový bůček (bez kosti, s kůží)
  • 5 lžic strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce uzené papriky
  • 2 lžíce česnekového granulátu
  • 1 až 2 lžíce soli
  • 40 listů čerstvé bazalky
  • 20 plátků sušeného rajčete
  • 1 lžíce chilli papričky

Ingredience pro Whisky BBQ omáčka:

  • 60 ml whisky
  • 350 ml kečupu
  • 2 lžíce uzené papriky
  • 2 lžíce worcesterové omáčky
  •  6 lžic třtinového cukru
  • 100 ml jablečného octa
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvě namletého pepře
  • 1/2 lžičky soli