Jak udělat řezy Rafaelo | recept
Jak udělat řezy Rafaelo | recept. Řezy Rafaelo se hodí na všední i sváteční příležitost, skvěle chutnají ke kávičce nebo čaji. Postup přípravy řezů Rafaelo je standardní jako na bábovkové těsto, pouze finále přípravy je obohacené kokosem a jednoduchým přelitím ještě horkého moučníku šlehačkou. Chci předeslat, že výroba domácích řezů Rafaelo není vůbec složitá. Přesto si upřesníme ingredience a postup pro vás, kteří jste je ještě nevyzkoušeli.
Co je potřeba
Na těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka (asi 2 dcl)
2 vejce
1/2 hrnku másla nebo Hery (cca 250 g)
1/2 hrnku moučkového cukru
1 prášek do pečiva
Na posyp:
1 balíček strouhaného kokosu
1/2 hrnku moučkového cukru
Na polití:
1 kelímek šlehačky 30 % i více
Do našlehaného těsta na Rafaelo vsypeme prášek do pečiva. Prášek do pečiva přimícháváme pozvolna a to z toho důvodu, abychom zachovali maximální perlivost kypřícího prášku. Pokud přidáme prášek společně se všemi ingrediencemi, kde je tekutina, kypřící prášek v tekutině vyšumí a sníží se tak jeho perlivost. Těsto pak nebude dostatečně kypré.
Přichystané těsto na řezy Rafaelo vlijeme do pekáčku nebo na hlubší plech, který máme již připravený – tedy vymazaný a vysypaný. Těsto uhladíme do roviny stěrkou a posypeme strouhaným kokosem. Kokos jsme si předem připravili a smíchali s moučkovým cukrem (1 balíček strouhaného kokosu a 1/2 hrnku moučkového cukru).
Diskuze k článku