Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct pařížské rohlíčky | recept

Jak upéct pařížské rohlíčky | recept

Pařížské rohlíčky | recept. Pařížské rohlíčky by neměly chybět na žádném svátečním stole. Díky kombinaci křehkého oříškového těsta, jemného krému a lahodné čokoládové polevy se stávají oblíbeným vánočním cukrovím luxusní chuti.

Co je potřeba

Těsto na pařížské rohlíčky:

  • 4 bílky
  • 300 gramů cukru
  • 150 gramů jemně mletých ořechů

Krém na pařížské rohlíčky:

  • 1 vejce
  • 40 gramů moučkového cukru
  • 10 g kakaa
  • 80 gramů másla

Na ozdobení:

  • čokoládová poleva
1

Bílky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do tuha. Přidáme mleté oříšky, odstavíme z ohně a necháme zchladnout. Troubu rozpálíme na 150 °C a vyložíme dva plechy pečicím papírem.

2

Vychladlým těstem naplníme cukrářský sáček a tvoříme rohlíčky – začátečníkům doporučuji spíše rovné, lépe se tvarují. Pařížské rohlíčky pečeme asi 20 minut – dokud nezačnou hnědnout.

3

Mezitím ušleháme kakaový krém. Moučkový cukr, kakao a vejce vyšlehejte ve vodní lázni na krém. Když trochu vychladne, vmíchejte do něj po částech změklé máslo. Dejte vychladit.

4

Upečené pařížské rohlíčky rozložte na velký tác, vychladlý krém vložte do cukrářského sáčku a postříkejte rohlíčky rovnoměrnou vrstvou. Pak pařížské rohlíčky polévejte připravenou čokoládovou polevou. Až ztuhne, narovnejte je do uzavíratelné nádoby vyložené alobalem a uložte do lednice. A je hotovo!

Tipy

Na vzduchu se pařížské rohlíčky rychle kazí. Servírujte je proto jen v takovém množství, které dokážete rychlé sníst.

Autor: notburga
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct florentinky | recept
Jak upéct florentinky | recept
Vánoční cukroví jménem florentinky k nám nejspíše dorazilo ze slunné Itálie. Vzhledově jsou florentinky podobné marokánkám, ale liší se použitými ingr…
Jak upéct rozinkové cukroví | recept
Jak upéct rozinkové cukroví | recept
Jak upéct rozinkové cukroví | recept. V tuto dobu už mnohé hospodyňky vyhledávají recepty na vánoční cukroví, ať už na stránkách časopisů, nebo na net…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.