jaktak.cz

Jak upéct pařížské rohlíčky | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Pařížské rohlíčky | recept. Pařížské rohlíčky by neměly chybět na žádném svátečním stole. Díky kombinaci křehkého oříškového těsta, jemného krému a lahodné čokoládové polevy se stávají oblíbeným vánočním cukrovím luxusní chuti.

Co je potřeba

Těsto na pařížské rohlíčky:

  • 4 bílky
  • 300 gramů cukru
  • 150 gramů jemně mletých ořechů

Krém na pařížské rohlíčky:

  • 1 vejce
  • 40 gramů moučkového cukru
  • 10 g kakaa
  • 80 gramů másla

Na ozdobení:

  • čokoládová poleva

Krok 1

Bílky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do tuha. Přidáme mleté oříšky, odstavíme z ohně a necháme zchladnout. Troubu rozpálíme na 150 °C a vyložíme dva plechy pečicím papírem.

Krok 2

Vychladlým těstem naplníme cukrářský sáček a tvoříme rohlíčky – začátečníkům doporučuji spíše rovné, lépe se tvarují. Pařížské rohlíčky pečeme asi 20 minut – dokud nezačnou hnědnout.

Krok 3

Mezitím ušleháme kakaový krém. Moučkový cukr, kakao a vejce vyšlehejte ve vodní lázni na krém. Když trochu vychladne, vmíchejte do něj po částech změklé máslo. Dejte vychladit.

Krok 4

Upečené pařížské rohlíčky rozložte na velký tác, vychladlý krém vložte do cukrářského sáčku a postříkejte rohlíčky rovnoměrnou vrstvou. Pak pařížské rohlíčky polévejte připravenou čokoládovou polevou. Až ztuhne, narovnejte je do uzavíratelné nádoby vyložené alobalem a uložte do lednice. A je hotovo!

Na vzduchu se pařížské rohlíčky rychle kazí. Servírujte je proto jen v takovém množství, které dokážete rychlé sníst.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-parizske-rohlicky-recept.html