Jak upéct pařížské rohlíčky | recept
Pařížské rohlíčky | recept. Pařížské rohlíčky by neměly chybět na žádném svátečním stole. Díky kombinaci křehkého oříškového těsta, jemného krému a lahodné čokoládové polevy se stávají oblíbeným vánočním cukrovím luxusní chuti.
Co je potřeba
Těsto na pařížské rohlíčky:
- 4 bílky
- 300 gramů cukru
- 150 gramů jemně mletých ořechů
Krém na pařížské rohlíčky:
- 1 vejce
- 40 gramů moučkového cukru
- 10 g kakaa
- 80 gramů másla
Na ozdobení:
- čokoládová poleva
Krok 1
Bílky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do tuha. Přidáme mleté oříšky, odstavíme z ohně a necháme zchladnout. Troubu rozpálíme na 150 °C a vyložíme dva plechy pečicím papírem.
Krok 2
Vychladlým těstem naplníme cukrářský sáček a tvoříme rohlíčky – začátečníkům doporučuji spíše rovné, lépe se tvarují. Pařížské rohlíčky pečeme asi 20 minut – dokud nezačnou hnědnout.
Krok 3
Mezitím ušleháme kakaový krém. Moučkový cukr, kakao a vejce vyšlehejte ve vodní lázni na krém. Když trochu vychladne, vmíchejte do něj po částech změklé máslo. Dejte vychladit.
Krok 4
Upečené pařížské rohlíčky rozložte na velký tác, vychladlý krém vložte do cukrářského sáčku a postříkejte rohlíčky rovnoměrnou vrstvou. Pak pařížské rohlíčky polévejte připravenou čokoládovou polevou. Až ztuhne, narovnejte je do uzavíratelné nádoby vyložené alobalem a uložte do lednice. A je hotovo!
Na vzduchu se pařížské rohlíčky rychle kazí. Servírujte je proto jen v takovém množství, které dokážete rychlé sníst.