Tipy a rady babiček: jiné regiony, jiné zvyky v pečení a vaření
Bez ohledu na to odkud člověk pochází, vždy je možné najít rady, tipy, zvyky a obyčeje, které jsou známé zejména díky sdílenému folklóru. Obyčeje se již od pradávna předávaly ústně a postupně se zaznamenávaly do knih, jako jsou například mezi tradiční herbáře, kuchařky nebo jiná literatura, která se dnes stává jediným odkazem toho, jak se přistupovalo k vaření, pečení ale také základnímu stylu života v dávných dobách.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak využít pitulník žlutý | rady a návody
Jak využít pitulník žlutý | rady a návody. Pitulník žlutý (latinsky Galeobdolon luteum) vypadá v podstatě jako žlutá hluchavka a také se mu tak říká.…
Jak vyrobit domácí mast z aloe very | návod
Jak vyrobit domácí mast z aloe very | návod. Jak vyrobit domácí mast z aloe very? Potřebujeme hlavně vzrostlou rostlinu a chuť zahrát si na mastičkářk…
Jak využít hulevník lékařský | zahrada a rostliny
Jak využít hulevník lékařský | zahrada a rostliny. Hulevník lékařský možná budete znát ze své zahrady, kde se občas vyskytuje jako plevel. Nejedná se…
Jak sbírat bylinky v létě
Jak sbírat byliny v létě | rady a tipy. Letní sběr léčivých bylin je sice „bohulibá“ činnost, ale aby měla smysl, nemůžeme bylinky sbírat jen z pouhéh…
Jak využít jablečník obecný | rady a tipy
Jak využít jablečník obecný | rady a tipy. S jablečníkem obecným se ve volné přírodě setkáme pouze na některých místech, je však možné si jej vyp…