šťáva
Nejnovější články v kategorii
Jak zpracovat rakytník řešetlákový | 5 receptů z rakytníku: rakytník jako doplněk stravy, sirup za studena, rakytníkový džem, pomazánka a zavařená šťá…
Domácí malinovka | recept na sirup do vody. Domácí ovocné sirupy připravujeme nejlépe z aromatických plodů – malin, jahod, ostružin, borůvek, rybízu n…
Jahodový sirup | recept. Jahodové sirupy patří mezi nejoblíbenější ovocné šťávy. Na přípravu sirupu spotřebujeme jahody měkké, přezrálé a drobnější, k…
Bezinkové želé | recept. Černý bez je stará léčivá rostlina. Zmínky o léčivých účincích černého bezu najdeme již ve středověkých knihách o bylinkách.…
Tekutý houbový výtažek | recept. Houbový výtažek (redukce) je mnohem lepší než houbové koření. Dodá pokrmům silnou chuť čerstvých hub,…
Černý jeřáb, temnoplodec nebo aronie je název pro nevelký stromek s černými plody uzrávajícími koncem léta a na podzim. Aronie se často pěstuje na zah…
Zázvorový sirup | recept. Zázvor pochází z Asie, kde se vyskytuje v tropických džunglích. Je to žlutě kvetoucí rostlina vysoká 1,5 m. Zázvor má jedlý…
Jahodová šťáva | recept. Následující recept vám poradí, jak si vyrobit domácí jahodový koncentrát na přípravu osvěžujícího nápoje. Jahodová sezona je…
Černý bez je léčivá rostlina. V lidovém léčitelství se používají květy, kůra, listy, kořeny i plody. V září začínají na keřích dozrávat černé plody, k…