Jak zpracovat angrešt | recepty
Angrešt | recepty. Zpracovávat angrešt lze několika způsoby. Angrešt můžete konzumovat zasyrova přímo z keře, kdy je zřejmě nejchutnější, ale i nejzdravější. V kuchyni je možné angrešt kompotovat, zpracovávat na džem nebo mošt, aniž by ztrácel některé své velice prospěšné vlastnosti. Angrešt se uplatňuje i v léčitelství ke konzumaci dospělými i dětmi, jelikož má málo kalorií a hodně vitamínu C, který vám zajistí pouhými dvěma sty gramy polovinu doporučené denní dávky tohoto vitamínu. Zpracovávat můžete však i listy angreštu. Ze zdravých, v teplém stínu usušených lístků si spařením můžete připravit skvělý čaj, který má protizánětlivé účinky a zklidňuje organismus žen před začátkem menstruace. Některé recepty na zpracování angreštu mohou být inspirativní i pro vás.