Jak vybrat nůž do kuchyně | tipy
Jak vybrat nůž do kuchyně | tipy. Nůž v kuchyni je tak frekventovaně využívaný, že nemá zastoupení. S univerzálním nožem, který se dá použít na všechno sice vystačíme, ale neposkytne nám zcela komfort. Podle toho, jak je naše činnost v kuchyni zaměřená, takové nože si vybíráme. Nůž typu "pilka" se hodí na krájení pečiva, zoubky nože, které jakoby pilují krásně proniknou do křupavé kůrky, aniž bychom z pečiva udělali placku. Keramický nůž se zase hodí na krájení ovoce a zeleniny. Na maso, pokud chceme nakrájet úhledné plátky, zvolíme ocelový nůž. Na loupání brambor a zeleniny bychom postrádali malý nožík. Bez spolehlivého nože v kuchyni se skutečně těžko obejdeme.
Také si stojím za použitelností ocelových nožů, ty jsou vždy nejlepší. U nás tradičně vedou tyto: https://www.royaltyline.cz/ocelove-noze/. Po keramických sáhnu, jen když krájím ovoce či zeleninu na salát. Elektrický mi domů nesmí ;-)