Jak uvařit prasečí polévku bez prasátka | recept. Nemáte prase v jateční váze? Nechce se vám běžet do hospody pro již uvařenou prdelačku? Stačí koupit jelito nebo jitrnici, večer předem namočit kroupy a v podstatě máte vystaráno. Stačí vědět jak uvařit prasečí polévku bez prasátka. Také znám recept na sekyrkovou polévku z pohádky, ale tu si pamatuje každý. A život taková pohádka je.
Co je potřeba
1–2ks jelita nebo jitrnice
1 lžíce sádla nebo oleje
sůl, pepř, majoránka, mletý kmín
2–4 stroužky česneku
1
Nejdříve si oloupeme jelita či jitrnice a nakrájíme na drobné kousky, aby se v polévce rychle rozpustily. Jestli máte radši polévku tmavou, dejte jelita a světlou vyčarují jitrnice.
2
Do většího hrnce dáme namočené kroupy (ideálně namočené den předem) a vařímetéměř doměkka. Slijeme a dámedočisté vody či vývaru.
3
Přidáme nakrájená jelita a vše dáme ještě provařit.
4
Nezapomeneme osolit, přidat mletý pepř, drcený kmín, majoránku a prolisovaný česnek – vše dle vaší chuti.
5
Zdá se vám to rychlé a jednoduché? Přesně tak to je. Pokud máte čas, chuť a recept, určitě si k jelítkové polévce upečte vlastní domácí chléb. Budete jistě všude chváleny(ni). Ale na ten chleba recept až příště.
6
Tato polévka je silně prohřívací, díky česneku a majoránce i zdravá, díky jelitu ji berou na milost i muži a pokud jste to včera přehnali s alkoholem, jistě oceníte její vyprošťovací účinky. A jako vždy - pokud vaříte pro své blízké, manžela, děti, vnoučata – nezapomeňte hlavní ingredienci: LÁSKU.
Jak uvařit houbovou polévku s kroupami | recept na podzimní polévku. Dnešní recept je z kategorie těch, které nejdou pokazit. I když se nebudete strik…
Frankfurtská polévka | recept. Frankfurtská polévka je zástupcem tzv. svačinových polévek. Tyto polévky jsou hustější než ostatní a podávají se většin…
Jak uvařit podzimní polévku z dýně, pórku a cukety | recept. Tato polévka je spojením hned tří oblíbených podzimních polévek. Dýně, pórek i cuketa jso…
Polévka z patizonu | recept. Patizon se v kontextu české kuchyně neřadí mezi příliš využívané zeleniny. Jeho nejklasičtější úpravou je obalení a smaže…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku