Jak uvařit prasečí polévku bez prasátka | recept
Jak uvařit prasečí polévku bez prasátka | recept. Nemáte prase v jateční váze? Nechce se vám běžet do hospody pro již uvařenou prdelačku? Stačí koupit jelito nebo jitrnici, večer předem namočit kroupy a v podstatě máte vystaráno. Stačí vědět jak uvařit prasečí polévku bez prasátka. Také znám recept na sekyrkovou polévku z pohádky, ale tu si pamatuje každý. A život taková pohádka je.
Co je potřeba
- 1–2ks jelita nebo jitrnice
- 1 lžíce sádla nebo oleje
- sůl, pepř, majoránka, mletý kmín
- 2–4 stroužky česneku
Krok 1
Nejdříve si oloupeme jelita či jitrnice a nakrájíme na drobné kousky, aby se v polévce rychle rozpustily. Jestli máte radši polévku tmavou, dejte jelita a světlou vyčarují jitrnice.
Krok 2
Do většího hrnce dáme namočené kroupy (ideálně namočené den předem) a vaříme téměř doměkka. Slijeme a dáme do čisté vody či vývaru.
Krok 3
Přidáme nakrájená jelita a vše dáme ještě provařit.
Krok 4
Nezapomeneme osolit, přidat mletý pepř, drcený kmín, majoránku a prolisovaný česnek – vše dle vaší chuti.
Krok 5
Zdá se vám to rychlé a jednoduché? Přesně tak to je. Pokud máte čas, chuť a recept, určitě si k jelítkové polévce upečte vlastní domácí chléb. Budete jistě všude chváleny(ni). Ale na ten chleba recept až příště.
Krok 6
Tato polévka je silně prohřívací, díky česneku a majoránce i zdravá, díky jelitu ji berou na milost i muži a pokud jste to včera přehnali s alkoholem, jistě oceníte její vyprošťovací účinky. A jako vždy - pokud vaříte pro své blízké, manžela, děti, vnoučata – nezapomeňte hlavní ingredienci: LÁSKU.