Jak uvařit polévku z mladého zeleného hrášku | recept
Polévka ze zeleného hrášku chutná zejména dětem a to i těm, které luštěniny odmítají. Polévka má krémovou konzistenci, nasládlou chuť a zasytí. Podáváme ji jako svačinu nebo v kombinaci s lehkým hlavním jídlem. Hrášek obsahuje mnoho vitaminů a nerostných látek, ty se však varem ničí, proto do polévky před konzumací vložíme hrst čerstvého vyloupaného hrášku. Hrášek obsahuje také vlákninu, pomáhá při vyprazdňování, snižuje cholesterol. Je vhodný pro děti, diabetiky a těhotné ženy. Hlavní sezona hrášku právě vrcholí, nabízím proto recept na polévku.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit kedlubnovou krémovou polévku | recept
Kedlubnová krémová polévka | recept. Husté krémové polévky jsou alternativou svačiny nebo večeře. Příprava těchto polévek je většinou rychlá a velmi s…
Jak uvařit houbovou krémovou polévku | recept
Houbová krémová polévka | recept. Na Štědrý den se leckde podává na slavnostní večeři houbová polévka. Většinou se vaří ze sušených hub. Letos je ale…
Jak uvařit krémovou polévku z kadeřávku | recept
Krémová polévka z kadeřávku | recept. Kadeřávek je odrůda zimní kapusty, která byla pěstovaná už v antice. Dnes se nejvíce pěstuje v Anglii, Dánsku a…
Jak připravit chřest po provensálsku | recept
Chřest po provensálsku | recept. Pěstování chřestu má u nás dlouhou tradici, rozšířilo se koncem 17. století. Chřest se u nás pěstuje v okolí Ivančic…
Jak uvařit mexickou rajčatovou polévku | recept
Mexická rajčatová polévka | recept. Nabízím vám k vyzkoušení recept na netradiční rajskou polévku. Předpis prý pochází z mexické kuchyně. Na přípravu…