Jak uvařit perkelt?
Jaký pokrm je podle vás typicky maďarský? Určitě mnozí tipujete (a správně) guláš. Ano, guláš mezi vyhlášené maďarské speciality patří. Kromě něj se mezi TOP recepty řadí ještě perkelt a paprikáš. Na první pohled jsou si tato jídla velmi podobná, avšak liší se od sebe použitými ingrediencemi a také hustotou. V našem článku se dozvíte, jak tyto 3 různé úpravy masa od sebe rozeznáte, poradíme vám, jak uvařit pravý maďarský perkelt a na závěr nabídneme několik receptů na vyzkoušení.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat maďarský perkelt z vepřového masa | recept
Vepřový perkelt | recept. Připravit maďarskou národní specialitu – perkelt (pörkölt) není nijak složité. Stačí dodržet recept a technologii, použít kv…
Jak připravit kuřecí perkelt | recept
Perkelt je masová specialita pocházející z Maďarska. Vzhledově se podobá guláši, ale omáčka je o něco hustší. Připravuje se prakticky ze všech druhů m…
Jak upéct marinované vepřové koleno | recept
Jak upéct marinované vepřové koleno | recept. Dnešní recept na vepřové koleno nás zavede do rakouské kuchyně. V Rakousku a sousedním Německu, jsou peč…
Jak na kuřecí mletou směs s „asijskou“ chutí a vůní | recept
Ať sebevíc netradiční a exotické, ovšem zaručeně působivé. Tradiční asijské spojení pikantních a jemných chutí i vůní zapůsobí i v této kuřecí ml…
Jak připravit kebab z mletého hovězího masa | rychlý jednoduchý recept
Kebab z mletého hovězího masa na špejli budete mít hotový během chvilky. Abyste si na něm opravdu pochutnali, dejte si záležet při výběru masa. Nekupu…