Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit perkelt?

Maďarský perkelt z hovězího masa podávaný s rýží.

Jaký pokrm je podle vás typicky maďarský? Určitě mnozí tipujete (a správně) guláš. Ano, guláš mezi vyhlášené maďarské speciality patří. Kromě něj se mezi TOP recepty řadí ještě perkelt a paprikáš. Na první pohled jsou si tato jídla velmi podobná, avšak liší se od sebe použitými ingrediencemi a také hustotou. V našem článku se dozvíte, jak tyto 3 různé úpravy masa od sebe rozeznáte, poradíme vám, jak uvařit pravý maďarský perkelt a na závěr nabídneme několik receptů na vyzkoušení.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit kuřecí perkelt
Jak připravit kuřecí perkelt | recept
Perkelt je masová specialita pocházející z Maďarska. Vzhledově se podobá guláši, ale omáčka je o něco hustší. Připravuje se prakticky ze všech druhů m…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.