Jak uvařit boloňské špagety | recept
Boloňské špagety | recept. Boloňská omáčka – ragú – je v Itálii nejpoužívanější omáčkou. Originální recept je náročný na čas, správné italské ragú se vaří několik hodin. Suroviny na přípravu boloňské omáčky se různí, v každé rodině se připravuje jinak. Použít se může vepřové, hovězí i míchané mleté maso. Víno, kterým se maso podlije může být také bílé nebo červené. Důležitá je kvalita. Volíme takové víno, abychom zbytek s chutí vypili. Následující recept je na boloňskou omáčku, při jejíž přípravě nestrávíte v kuchyni celé dopoledne a výsledek bude chutnat.
Co je potřeba
Rozpis pro 4 osoby: - 500 g mletého hovězího masa - 1 malá cibule - 1 mrkev - kousek celeru - 1 kořen petržele - 3 stroužky česneku - větvička rozmarýnu - 3 bobkové listy - sůl - 150 g rajčat - víno - olivový olej - špagety - parmazán na posypání
Připravte si suroviny potřebné k přípravě ragú. Oloupejte cibuli a česnek, mrkev, celer a petržel ostrouhejte a umyjte. Umelte si hovězí maso (nebo jiné). Koktejlová rajčata pokrájejte na drobné kousky. Koktejlová rajčata jsou teď chuťově výraznější než klasická, proto jsou lepší. Je možné je nahradit konzervovanými rajčaty.
Po zhruba 40 minutách přidejte drobně pokrájená rajčata, promíchejte a nechte probublávat do rozvaření rajčat. Ochutnejte a pokud se vám bude zdát omáčka příliš kyselá (mohou to způsobit rajčata), sražte kyselost lžičkou cukru. Ragú vařte do zhoustnutí a na závěr z něj nezapomeňte vyjmout bobkové listy a větvičku rozmarýnu.
Diskuze k článku