Jak upéct slaný chlebíček se špenátem a rajčaty
25. Únor 2021
Jak upéct slaný chlebíček se špenátem a rajčaty | recept na domácí slané pečivo. Zelený špenát, červená rajčata a žlutá kukuřičná mouka zaručí chlebíčku dokonalou barevnou pestrost. Dokonalou pestrost ovšem čekejte i chuťovou. O tu se postarají výrazná sušená rajčata podpořená slaným sýrem. Neváhejte a zpestřete si tímto chlebíčkem svůj repertoár běžně podávaného pečiva.
Co je potřeba
Uvedené množství odpovídá srnčímu hřbetu o velikosti 12 cm x 30 cm.
- 200 g kukuřičné mouky
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- sůl a pepř
- 370 ml polotučného mléka
- 2 vajíčka
- 3 lžíce olivového oleje
- 100 g sušených rajčat
- 30–50 g baby špenátu
- 100 g balkánského sýra
- slunečnicová semínka na posypání
Tipy
Chlebíček skvěle chutná také s olivami, nejlépe černými, který chlebíček ještě více zpestří. Balkánský sýr můžete rovněž nahradit kozím či místo slunečnicových semínek použít dýňová.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct slaný koláč z kuřecího masa a kořeněného Jádelu | slané pečení
Jak upéct slaný koláč z kuřecího masa a kořeněného Jádelu | slané pečení. Jen letmý dotek mouky je zapotřebí k přípravě tohoto sytého a překvapiv…
Jak upéct krémové sýrové košíčky se špenátem | recept na slané pohoštění
Jak upéct krémové sýrové košíčky se špenátem | recept na slané pohoštění. Nápadité pohoštění v podobě slaných mini cheesecakeků připravených z…
Jak upéct svačinový chlebíček se sýrem a šunkou | recept
Jak upéct svačinový chlebíček se sýrem a šunkou | recept. Chlebíček, který je splněným snem mnoha rodičů dětí školou povinných. Každý jeho plátek toti…
Jak upéct vláčné Cottage bochánky s olivami a sušenými rajčaty | recept
Jak upéct vláčné Cottage bochánky s olivami a sušenými rajčaty | recept. Výtečné malé houstičky, které si vychutnáte jen tak samotné – chtělo by se ří…
Jak připravit plněnou zapečenou bagetu z listového těsta | recept
Jak připravit plněnou zapečenou bagetu z listového těsta | recept. Velice efektní a časově nenáročná slaná pochoutka z křehkého listového těsta,…
Diskuze k článku