Jak upéct muffiny z jahod a černého pepře | jednoduché muffiny recept. Spojení jahod a pepře je pro nás, dříve narozené, neobvyklé. Proto jsem recept na muffiny s těmito ingrediencemi vyzkoušela až nyní, i když uložený ho mám nějaký ten pátek. Musím přiznat, že pepř jsem cítila velmi málo, ačkoliv jsem ho mlela těsně před použitím. Příště zkusím přidat o trochu více. Muffiny jsou výborné, těsto není díky jahodám suché a příprava už snadnější být nemůže. Cukr jsem nahradila xylitolem, takže dezert mohou ochutnat i diabetici.
Co je potřeba
275 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku na pečení
1/2 lžičky jedlé sody
1 lžička čerstvě mletého černého pepře
100 g krupicového cukru (xylitolu)
1 vejce
180 ml mléka
90 ml rostlinného oleje
225 g jahod
1
V misce promíchejte odvážené množství mouky, cukru, čerstvě mletého pepře, kypřicího prášku a jedlé sody. Tento recept je moje premiéra, a proto jsem se držela uvedeného rozpisu. Pepř není ve vlažném pečivu téměř vůbec patrný, ve studeném jen velmi jemně (příště ho přidám víc).
2
V jiné nádobě vyšlehejte mléko, olej a vejce. Nejrychleji a nejpohodlněji to půjde elektrickou šlehací metlou. Napěněnou směs přidejte do misky k sypkým surovinám.
3
Jahody očistěte a opláchněte. Pokrájejte je na drobné kousky a přidejte do misky k ostatnímpřísadám. Vypracujte přiměřeně husté těsto.
4
Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňtetěstem. Nemáte-li formu, těsto můžete upéct na plechu, v bábovkové, koláčové nebo jiné formě, kterou máte k dispozici.
5
Muffiny vkládejte do předem vyhřáté trouby. Pečte je při 170 °C v horkovzdušné troubě, nebo při 190°C v troubě elektrické. Přibližně za dvacet minut budou hotové. Před podáváním moučník posypte moučkovým cukrem.
Tipy
Těsto bude mít nevýraznou barvu od jahodové šťávy. Zlepšit ji můžete přidáním lžíce kakaa. Těsto pak zřeďte malým množstvím mléka.
Jak upéct taštičky z listového těsta s tvarohem a jahodami | jednoduchý recept. Červen je měsíc jahod a není snad nikdo, kdo by se na první tuzemské o…
Jak upéct borůvkový moučník podle receptu z Anglie | návod. Tento moučník se v originálu jmenuje koláč. U nás jsme zvyklí na zcela jiný styl borůvkový…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku