Jak upéct makovec s přídavkem vařených brambor | jednoduchý recept
Jak upéct makovec s přídavkem vařených brambor | jednoduchý recept. Makovec se ve starých kuchařkách někdy vyskytuje pod heslem selský dort. Ten podle následujícího receptu se tak klidně může jmenovat. Množství těsta je do dortové formy o průměru 21 cm a stačí na dvě prokrojení. Jestli budete upečený makovec podávat jen tak nebo ho naplníte a polijete polevou, to už záleží jen na vás.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct vláčný bramborový makovec s citronovou polevou | recept
Jak upéct vláčný bramborový makovec s citronovou polevou | recept. Předem uvařené brambory zakomponované do těsta přemění tradiční makovec ve fantasti…
Jak upéct makový koláč s plátky pomerančů | recept
Jak upéct makový koláč s plátky pomerančů | recept. Jednoduché hrnkové těsto s mákem a zakysanou smetanou je perfektním základem pro jakékoliv ov…
Jak bez mouky upéct šťavnatý makovec
V těstě obyčejný, bez mouky pečený a pouze cukrem zdobený. Tedy zcela jednoduchý, přitom však oslnivý a mimořádně šťavnatý makovec, který tím, že…
Jak upéct makový zákusek s tvarohovou náplní | recept
Jak upéct makový zákusek s tvarohovou náplní | recept. Prvotřídní řezy z třeného, máslově jemného a mákem prostoupeného těsta, které jsou k …
Jak upéct zdravý makovec | recept
Zdravý makovec | recept. Mák nejen skvěle chutná, je také plný vápníku a dalších látek nezbytných pro dobrý stav lidského organismu. Následující řádky…