Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z různých druhů mas. Často je z marinovaného jehněčího masa, ale setkáte se i s vepřovým, hovězím a třeba v Gruzii ho připravují z ryb. Maso se předem nakládá do vína, octa nebo citronové šťávy. Kyselina naruší masové vlákno a maso je křehčí. Šaslik se nejčastěji podává s různými omáčkami, nejznámější je švestková tkemali původem z Gruzie.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit karbanátky nastavené ovesnými vločkami | recept
Jak připravit karbanátky nastavené ovesnými vločkami | recept. Karbanátky nastavené kaší z ovesných vloček jsou dobrou volbou, když nemáme příliš velk…
Jak uvařit sýrovou omáčku na maso | recept
Sýrová omáčka na maso | recept. Maso se sýrovou omáčkou je rychlá minutka. Sýrová omáčka se hodí k různým druhům masa, proto v receptu…
Jak upéct roládu z vepřového masa s jarními bylinkami | recept
Vepřová roláda s jarními bylinkami | recept. Masové rolády se dají připravit v nesčetných variacích, ať se to týká druhu použitého masa nebo ostatních…
Jak připravit kuřecí satay s arašídovou omáčkou | recept
Jak připravit kuřecí satay s arašídovou omáčkou | recept. Tak takové netradiční spojení chutí a vůní Váš gril ještě nezažil. Rozhodně mu to ale dopřej…
Jak připravit marinované thajské hovězí satay na grilu | originální recept
Jak připravit marinované thajské hovězí satay na grilu | originální recept. Tento recept vás ohromí svojí bohatou chutí. Tajemství dobrého satay se sk…