Jak udělat pomazánku z pečeného bůčku | recept
Pomazánka z pečeného bůčku | recept. Občas se stane, že po nedělním obědě zbyde pečené maso, které už nikdo nechce. Většinou zbyde maso tučnější, hlavně bůček, který se přidává k sušším druhům masa. Ze studeného bůčku lze přidáním několika surovin vytvořit chutnou pomazánku, proti které už nikdo nic nenamítá. Nabízím základní recept na pomazánku ze zbylého masa, kterou si přidáním různého koření můžete obměňovat podle sebe.
Co je potřeba
- pečené maso
- pór nebo cibule
- pepř
- hořčice
- sladká paprika
- česnek podle chuti
Pečené zbylé maso umeleme na masovém mlýnku spolu s cibulí a kdo má rád, může přidat také česnek. Dbáme, aby v mase nebyly zapomenuté chrupavky a kousky kostí. Dovedou pořádně znechutit konzumaci.
Do umletého masa s cibulí přidáme hořčici a koření podle chuti. Vhodná je paprika, pepř, chilli. Dobrou chuť pomazánce dá strouhaný křen. Vše dohromady vymícháme dohladka. Použijeme i vypečený tuk z pekáče.
Pomazánku mažeme na pečivo a zdobíme zeleninou. V chladničce vydrží týden. Dobrou chuť.
Diskuze k článku